Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των πέντε (5) όμορων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιλίου (1ου, 12ου, 15ου, 20ου και 24ου ), με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε στις 14-03-2012 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Πριάμου 114), διάλεξη από τον δρ. Βασίλη Σακκά, Εκπαιδευτικό, Σύμβουλο Μάθησης, Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς με θέμα:

«Ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού

στη σημερινή εποχή και ο ρόλος της οικογένειας».

Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα, γονείς και εκπαιδευτικοί των πέντε σχολείων. Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν προβληματισμοί και ανησυχίες που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως:

η χρήση των ηλεκτρονικών πολυμέσων από τα παιδιά,

η βία στο χώρο του σχολείου,

ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικά παιχνίδια και εθισμός,

μέθοδοι αξιολόγησης των μαθητών,

επιβράβευση και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι,

σχέσεις σχολικού και οικογενειακού περιβάλλοντος,

συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών. 

Οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τα οποία θα αναπτυχθούν στις προσεχείς εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στα υπόλοιπα σχολεία. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, θα ενημερώσει εγκαίρως για τις ομιλίες που θα ακολουθήσουν και καλεί όλους τους γονείς να συμμετάσχουν με την παρουσία τους σε αυτή την πρωτοβουλία των γειτονικών σχολείων.

Advertisement