Την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, ο Σκακιστικός Κύκλος Ιλίου, παρουσίασε το παιχνίδι-άθλημα του σκακιού στους μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

Από την παρουσίαση του σκακιού στην τάξη

Το σκάκι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι-άθλημα, προσιτό σε παιδιά και μεγάλους κάθε κοινωνικής ομάδας. Ανεξάρτητα από την ηλικία το σκάκι αναπτύσσει ικανότητες οι οποίες θεωρούνται πνευματικά εφόδια για το μέλλον και τη ζωή ενός παιδιού. Μελέτες και έρευνες καταδεικνύουν ότι η ενασχόληση με το σκάκι βελτιώνει τη συγκέντρωση, αναπτύσσει την κριτική σκέψη, συμβάλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Καλλιεργεί την υπομονή, αλλά και την επιμονή. Διδάσκει το ομαδικό πνεύμα με έμφαση στις ικανότητες του ατόμου, την αξία της αφοσίωσης, την υπευθυνότητα. Μέσα από το σκάκι μαθαίνουμε να αναλύουμε ένα πρόβλημα, εστιάζοντας σε σημαντικούς παράγοντες, επινοώντας δημιουργικές λύσεις και θέτοντας ένα σχέδιο σε εφαρμογή.  Είναι ένα παιχνίδι που έχει συναρπάσει τους ανθρώπους για παραπάνω από 400 χρόνια και συνεχίζει να τους εμπνέει μέχρι σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε  στον Σκακιστικό Κύκλο Ιλίου: Ζίτσης 2, Ίλιον, κάθε Σάββατο 10:00 – 13:00.

Advertisement