Στα πλαίσια του προγράμματος «Αγωγής Υγείας» με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα συναισθήματά μου«, εμείς οι μικροί μαθητές του Α1 στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς μπήκαμε στη διαδικασία να εξερευνήσουμε τα συναισθήματά μας, να προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε, να μάθουμε τεχνικές διαχείρισής τους και αποδοχής των συναισθημάτων των άλλων.
Όλα αυτά μέσα από τρόπους και πρακτικές που ανταποκρίνονται στη μικρή μας ηλικία.
Ακούσαμε σχετικά παραμύθια και τα δραματοποιήσαμε, χορέψαμε ακούγοντας διαφορετικές μουσικές και προσαρμόσαμε τις κινήσεις μας στα συναισθήματα που μας προκάλεσαν αυτές οι μουσικές. Φτιάξαμε το δέντρο των ευχών μας, καταφέραμε να διώχνουμε όσα μας στενοχωρούν «πετώντας» τα στο κουτί των δυσάρεστων συναισθημάτων. Ακούσαμε μουσική και μιλήσαμε για τα συναισθήματα που μας δημιουργούν διαφορετικού ύφους μουσικά ακούσματα (Tchaikovsky-Λίμνη των κύκνων, Prokofiev-Ο Πέτρος και ο λύκος, Khachaturian-Ο χορός των σπαθιών, Χατζηδάκης-Όταν έρχονται τα σύννεφα). Παίξαμε παιχνίδια ρόλων, ζωγραφίσαμε, δουλέψαμε με πλαστελίνη, συμπληρώσαμε φύλλα σχετικών εργασιών, μάθαμε να τραγουδάμε το τραγούδι των συναισθημάτων.
Και τώρα, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, νομίζουμε ότι μπορούμε να αγαπάμε πιο πολύ, να λυπόμαστε πιο λίγο, να θυμώνουμε πιο σωστά, να φοβόμαστε πιο δικαιολογημένα, να χαιρόμαστε πιο συχνά, γιατί δουλέψαμε τα συναισθήματά μας και τα γνωρίσαμε λιγουλάκι καλύτερα….

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement