Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 διεξήχθη η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Στα πλαίσια αυτά υλοποιήθηκαν δράσεις κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου με τη ενεργό συμμετοχή του συνόλου των μαθητών της σχολικής μονάδας.
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και παραολυμπιακά αθλήματα μέσα από τα οποία αναδείχτηκε η σημαντικότητα και η δυναμική του σχολικού αθλητισμού στο σύγχρονο Κοινωνικό Σχολείο.
Επιπλέον, προβλήθηκαν ταινίες και βίντεο συναφούς θεματολογίας, υλοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες μέσα στην Τάξη και ακολούθησε διαλογική συζήτηση – αναστοχασμός με τους μαθητές.
Βασική επιδίωξη ήταν οι μαθητές να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα ρατσισμού και διαφορετικότητας.

 

FWTO - AFISA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement