Τελικά το ζήτημα της σωστής διατροφής είναι, σε μεγάλο ποσοστό και θέμα γνώσης.
Η κατάλληλη ενημέρωση οδηγεί σε σωστότερες επιλογές, φωτίζει μύθους που επικρατούν λανθασμένα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ενισχύει την υιοθέτηση εκείνης της στάσης που διατροφικά θα μας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς ακρότητες, στερήσεις και υπερβολές.
Μ’ αυτές τις σκέψεις στο μυαλό αποφασίσαμε, μαζί με τους μαθητές του Δ2 τμήματος να επιχειρήσουμε μέσα από ένα πρόγραμμα Αγωγής υγείας με τίτλο «Κάνω στροφή-αλλάζω διατροφή» να γνωρίσουμε καλύτερα το θέμα για να καταφέρουμε να κάνουμε ο καθένας μας τη δική του «στροφή» προς ένα καλύτερο, πληρέστερο, γευστικότερο και πιο σωστό τρόπο διατροφής.
Αρχικά απαντήσαμε σ’ ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τις παρούσες διατροφικές μας συνήθειες για να μπορύμε να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα στο τέλος του προγράμματος.
Ενημερωθήκαμε για τις ομάδες τροφών, τις ιδιότητές τους, τη χρησιμότητά τους, την αναγκαία ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση από την κάθε ομάδα.
Δοκιμάσαμε ασυνήθιστα φρούτα και λαχανικά, συγκεντρώσαμε πληροφορίες, επιχειρήσαμε να γράψουμε ποιήματα-κάνοντας τη γνώση έμπνευση και τα καταφέραμε εντυπωσιακά καλά.
Φτιάξαμε ταμπλό, λύσαμε γρίφους, ζωγραφίσαμε…
Και συνεχίζουμε γιατί το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και μας αρέσει πολύ πολύ!!!!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement