«Για να καταλάβεις την αξία ενός ΧΡΟΝΟΥ, ρώτησε τον φοιτητή που έχασε το έτος του. Για να καταλάβεις την αξία ενός ΜΗΝΑ, ρώτησε την μητέρα που γέννησε πρόωρα το μωρό της. Για να καταλάβεις την αξία μιας ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ρώτησε τον αρχισυντάκτη ενός εβδομαδιαίου έντυπου. Για να καταλάβεις την αξία μιας ΗΜΕΡΑΣ, ρώτησε τον αρχισυντάκτη μιας ημερήσιας εφημερίδας. Για να καταλάβεις την αξία μιας ΩΡΑΣ, ρώτησε τους ερωτευμένους που περιμένουν για να συναντηθούν. Για να καταλάβεις την αξία ενός ΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε το άτομο που μόλις έχασε το τρένο. Για να καταλάβεις την αξία ενός ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε το άτομο που μόλις απέφυγε το δυστύχημα. Για να καταλάβεις την αξία ενός ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ, ρώτησε το άτομο που κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

SOFIA4Με βάση τα παραπάνω στήθηκε φέτος το TedxKinds@Ilissos, στο οποίο είχαμε τη χαρά και την περηφάνια να συμμετέχει η μαθήτρια της ΣΤ τάξης Σοφία Γκουρογιάννη! Η Σοφία επιλέχτηκε ανάμεσα σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, στους 15 ομιλητές πανελληνίως ,για να μιλήσει για το χρόνο όπως αυτή τον αντιλαμβάνεται.

Η Δ/ντρια, συμμαθητές της και γονείς  βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν τη Σοφία και όπως είπε και η ίδια πάνω στο stage του Pierce :

» Θα λέγαμε ότι ο χρόνος είναι περισσότερο μια ταινία στο βίντεο του οποίου τα κουμπιά θέλουμε να τα πατάμε εμείς, άλλες φορές να τρέξει πιο γρήγορα κι άλλες να πατήσουμε παύση. Τελικά, ο χρόνος τι σημασία έχει; Κι αν είναι απαραίτητος στη ζωή μας, είναι τελικά φίλος μας ή εχθρός μας; Ό,τι και να είναι, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με αυτόν.Είτε κοιτάζουμε προς το μέρος του είτε όχι, αυτός θα κυλάει. Το θέμα είναι εμείς πώς επιλέγουμε να σταθούμε απέναντί του»

Advertisement