Ξεχωριστή και πολύ εμπνευσμένη ήταν η εμπειρία των μαθητών της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας  που επισκέφθηκαν το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης Αγίων Αναργύρων, στα πλαίσια της εκπαίδευσης ομάδας υπευθύνων  της Κύπρου για την ανταποδοτική ανακύκλωση.

Στόχος του πάρκου, το οποίο δημιουργήθηκε από το εθνικό συλλογικό σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, είναι να εκπαιδεύσει τους νέους σε περιβαλλοντικά θέματα και να αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Μετά από μία εποικοδομητική ενημέρωση που αφορούσε στη διαδικασία της ανακύκλωσης , τα ανακυκλώσιμα υλικά και την επεξήγηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, μεταφέρθηκαν σε ένα περίτεχνο εργαστήρι διακοσμημένο με δεκάδες έργα μαθητών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι μαθητές μας έβαλαν και  το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την έκθεση συνθέτοντας τα δικά τους ξεχωριστά δημιουργήματα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ήταν μια απολαυστική και πολύ χαρούμενη διαδικασία καθώς κανείς δε θα μπορούσε να αγνοήσει τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Την ιδιαίτερη αυτή ημέρα ήρθε να σφραγίσει η στιγμή της δικής μας ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλα τα παιδιά είχαν μεταφέρει τα δικά τους πλαστικά  μπουκάλια από νερό (80 περίπου ο καθένας) και αισθάνθηκαν απέραντη χαρά ανακυκλώνοντας τα δικά τους μπουκάλια και συμβάλλοντας έτσι σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Πέρα από την ανακάλυψη της διαδικασίας της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουν το χρηματικό ποσό που αποκτήσανε μέσω της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα ορφανά παιδάκια της περιοχής.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που δε σκέφτηκαν ούτε λεπτό κάτι διαφορετικό από το να προσφέρουν απλόχερα βοήθεια σε αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη!!!!!

 

Advertisement