1.Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία

 

Τη Δευτέρα 10/6/2019, κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, τα παιδιά της ΣΤ τάξης θα ανακαλύψουν τον πολύπλοκο κόσμο της εφηβείας και θα μπουν στο πλοίο που πλέει προς την επόμενη φάση της εκπαίδευσης…. Το Γυμνάσιο.

Drawing By Mick Stevensefivia

Θέματα συζήτησης:

  • τι είναι η εφηβεία
  • Σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές
  • Το πέρασμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

2.  «Κανόνας του εσωρούχου»

Εικόνα από το βιβλίο « Κίκο και το Χέρι»

Η προστασία των ευαίσθητων σημείων του σώματος των παιδιών είναι σημαντική για την πρόληψη πιθανής κακοποίησης. Για αυτό τη Δευτέρα 10/6/2019 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης θα μάθουν για τον κανόνα του εσωρούχου, μέσω του παιχνιδιού.

kiko

«Αντίο, είπε η αλεπού. Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Δεν βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια

3.Ο Μικρός Πρίγκιπας μας διδάσκει την απώλεια

 Ο Μικρός Πρίγκιπας εξημέρωσε την αλεπού. Όμως, στο τέλος έπρεπε να της πει αντίο. Χρειάζεται κάποιες φορές να αποχωριζόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για λίγο χρόνο ή πολύ ή για όσο ζούμε. Η απουσία τους δε σημαίνει ότι τους ξεχνάμε ή ότι παύουν να είναι σημαντικά για εμάς. Χρειάζεται όμως για πολλούς λόγους να φύγουν ή να φύγουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Πώς όμως αυτό μπορούμε να το δείξουμε στα παιδιά, χωρίς να τους το διδάξουμε με απότομο τρόπο ή να τους διδάξει η ζωή με απότομο τρόπο, κάτι που είναι φυσικό; Μα μέσα από τα παραμύθια.

prince

Advertisement