Το σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά σας είναι ένα σχολείο, που έχει ως  κεντρική αρχή του την αειφορία που εκφράζεται μέσα  από τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Είναι από το  σχολικό έτος 2017-18,  πρεσβευτής του ΟΗΕ  και βραβεύτηκε για το έργο των μαθητών του  στον 11ο στόχο από το Bravo Schools. Συμμετέχει με έργα των μαθητών σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και διαγωνισμούς στους οποίους  έχει βραβευτεί. ( Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας θα δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου).

 

Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ ΟΗΕ:  »Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων.»

 Η ιστορία:

Το Σεπτέμβριο του 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων και των παιδιών μας.
Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας, δεσμεύτηκαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές για τους Παγκόσμιους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφώσουμε του Ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και η συνεργασία όλων μας!

Αυτό σημαίνει ότι δάσκαλοι, μαθητές, μαθήτριες  και γονείς γινόμαστε όλοι

αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως που συμμετέχουν στο Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο!

 

Περισσότερα :

https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=27685:-17-&catid=4:latest-news&Itemid=18

https://www.biomatiko.gr/to-simantikotero-mathima/

https://www.sustainablegreece2020.com/

Πατήστε στην κάθε εικόνα για να μάθετε περισσότερα για κάθε στόχο.

SDG bannerTOP

ΣΤΟΧΟΣ 1 - Μηδενική ΦτώχειαΔίνουμε τέλος στην πείνα, πετυχαίνουμε την επισιτιστική ασφάλεια, βελτιώνουμε τη διατροφή και τη βιώσιμη γεωργίαΔιασφαλίζουμε μία ζωή με υγεία και προάγουμε την ευημερία για όλους, σε όλες τις ηλικίεςΔιασφαλίζουμε την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση
Επιτυγχάνουμε την ισότητα των φύλων και την χειραφέτηση όλων των γυναικών και των κοριτσιώνΔιασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και των εγκαταστάσεων υγιεινής για όλουςΔιασφαλίζουμε την πρόσβαση σε οικονομική, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλουςΠροάγουμε τη διαρκή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία για όλους
Οικοδομούμε ανθεκτικές υποδομές, προάγουμε την ανοιχτή και βιώσιμη βιομηχανοποίηση και ενθαρρύνουμε την καινοτομίαΜειώνουμε την ανισότητα εντός και μεταξύ των χωρώνΔημιουργούμε ασφαλείς, προσαρμοστικές  βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς, χωρίς αποκλεισμούςΔιασφαλίζουμε τη βιώσιμη κατανάλωση και μεθόδους παραγωγήςΑναλαμβάνουμε άμεση δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών τηςΠροστατεύουμε και χρησιμοποιούμε με βιώσιμο τρόπο τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τους θαλάσσιους πόρους για βιώσιμη ανάπτυξηΠροωθούμε τη βιώσιμη χρήση των χερσαίων οικοσυστημάτων και δασών, καταπολεμούμε την ερημοποίηση, αναστρέφουμε την υποβάθμιση του εδάφους και της βιοποικιλότηταςΠροάγουμε τις ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς  κοινωνίες, παρέχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όλους και οικοδομούμε αποτελεσματικούς θεσμούς σε όλα τα επίπεδα
Ενισχύουμε τα μέσα εφαρμογής και ανανεώνουμε την Παγκόσμια  Συνεργασία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Advertisement