Ο θόλος του φορητού ψηφιακού πλανητάριου και το τηλεσκόπιο  στήθηκαν  στην αυλή του σχολείου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των τάξεων να αισθανθούν μέρος της διαστημικής εξερεύνησης.


Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Η Εκδήλωση Αστρονομίας περιλάμβανε προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος:

  • η οποία συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας,
  • ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών -θεατών,
  • εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Παράλληλα με τις προβολές, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν  με τηλεσκόπιο, τον Ήλιο, μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου,  κάνοντάς τους να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης.

ψπ6

 

Advertisement