Πολύ μεγάλη συγκίνηση η βράβευση στο σπουδαιότερο φεστιβάλ για την παιδική δημιουργία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.Το  βραβείο από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Ψηφιακού Εγγραματισμού στα Μέσα ήταν αποτέλεσμα της αέναης προσπάθειας των παιδιών και της εκπαιδευτικού της Πληροφορικής, Λαμπροπούλου Αναστασίας,  πάνω στην οπτικοακουστική δημιουργία!

https://blogs.sch.gr/dertv/

Εγώ πάντα δίπλα τους. Ανοίγουμε τα πανιά μας για νέα ταξίδια!

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio ιδρύθηκε το 2001 και διεξάγεται ταυτόχρονα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κάθε Δεκέμβριο στον Πύργο Ηλείας.

Στην Camera Zizanio διαγωνίζονται ταινίες που παράγονται από παιδιά και νέους έως 20 ετών. Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ) ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά. Η Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το Ελληνικό (διαγωνιστικό) και το Διεθνές (πληροφοριακό).

Σήμερα η Camera Zizanio είναι η σημαντικότερη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία παρουσιάζει και αναδεικνύει τις νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες.

Advertisement