Την 1η Ιουνίου με πολύ χαρά και προσμονή θα ξεκινήσει μια καινούρια σχολική πραγματικότητα. Σε αυτή θα φροντίσουμε να είμαστε χαρούμενοι και παράλληλα ασφαλείς και υγιείς.

Ο Σχολικός κανονισμός για την περίοδο αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

Προσέλευση: 8:10 – 8:15. Η είσοδος των μαθητών γίνεται ως εξής:

Α’ και Β’ τάξη από την οδό Πριάμου,

Γ’ και Δ΄ τάξη από την οδό Αιακού  και

Ε’ και ΣΤ από την οδό Φιλοκτήτου.

Όσα παιδιά έχουν αδέλφια σε μικρότερες τάξεις μπαίνουν από την ίδια είσοδο με τα αδέλφια τους. Τα παιδιά κατευθύνονται στις αίθουσες όπου τα υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί. Κατά τον ίδιο τρόπο αποχωρούν.

Κανόνες για μέσα στην  τάξη: Οι μαθητές κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Δεν επιτρέπεται να ανταλλάσουν σχολικά είδη και μικροαντικείμενα. Δεν θα μοιράζονται φωτοτυπίες και θα γίνεται αυτοδιόρθωση. Όταν σηκώνονται στον πίνακα, ο μαρκαδόρος θα απολυμαίνεται πριν χρησιμοποιηθεί και ο δάσκαλος θα είναι σε απόσταση. Θα ενημερώνονται συνεχώς από τους εκπαιδευτικούς για τους κανόνες υγιεινής.

Το μάθημα της Πληροφορικής δε θα γίνεται στο εργαστήριο αλλά στην τάξη.

Στο μάθημα της φυσικής αγωγής δε θα δίνεται αθλητικό υλικό στα παιδιά (μπάλες, στεφάνια κ,λ,π). Επίσης, δεν επιτρέπεται οι ίδιοι οι μαθητές να φέρνουν μπάλες ή άλλα παιχνίδια από το σπίτι.

Διαλείμματα: Δεδομένου ότι έχουμε ένα μεγάλο και κατάλληλο προαύλιο χώρο κι επειδή λύνονται πολλά λειτουργικά προβλήματα, τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν, με νέο δεδομένο την αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων.

Το κάθε τμήμα θα προαυλίζεται σε δικό του αυστηρά χώρο.  Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό γι’ αυτό τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους το φαγητό τους και 1 έως 2 μπουκάλια νερό ,για να αποφεύγουν την επαφή με τις βρύσες. Πριν φάνε, στις βρύσες θα υπάρχει υγρό σαπούνι για να πλένουν τα χέρια τους όπως, επίσης, θα υπάρχουν αντισηπτικά στην είσοδο  του σχολείου.

Τουαλέτες: Τα παιδιά θα πηγαίνουν μόνα τους στην τουαλέτα ( χωρίς κάποιο φίλο) και θα υπάρχουν υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο υγιή, χωρίς συμπτώματα αδιαθεσίας. Σε περίπτωση που μαθητής παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα στο σχολείο, θα απομονώνεται με μέριμνα της νοσηλεύτριας στη αίθουσα της βιβλιοθήκης, θα ενημερώνονται άμεσα οι γονείς και θα ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οποιοδήποτε άλλο θέμα παρουσιαστεί θα αντιμετωπίζεται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει.

Μπορείτε να δείτε πως έχουν χωριστεί τα τμήματα και τη σειρά με την οποία οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο, στην η-τάξη (e-class)κάθε δασκάλου.

Καλή αρχή!!!!

Παροτρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για να συνηθίζουν σιγά σιγά στους κανόνες ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς.

 

Advertisement