ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ VOUCHER ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ

Από προχτές Τρίτη 6/4/2021 το σχολειο δέχεται τηλεφωνήματα από γονείς σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την υποβολή της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στην πλατφόρμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. Το μήνυμα που λαμβάνουν είναι ότι η εφαρμογή δεν επιβεβαιώνει τη φοίτηση του παιδιού στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Το σχολείο σας δίνει τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή. (στις τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ , υπάρχει πάνω στους βαθμούς).

Χωρίς να έχουμε κάποια ειδικότερη ενημέρωση αλλά έχοντας κάνει αρκετές δοκιμές, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η πλατφόρμα, ως φαίνεται,  για να επιβεβαιώσει τη φοίτηση αντιπαραβάλλει τα στοιχεία του παιδιού όπως αυτά είναι περασμένα στη βάση του ΑΜΚΑ, με τα αντίστοιχα στοιχεία στο MYSCHOOL (ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, ΦΥΛΟ και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ). Από τη μεριά του ο γονέας συμπληρώνει τον αριθμό μητρώου του παιδιού και εντοπίζει τη σχολική μονάδα πληκτρολογώντας το όνομά της στο αντίστοιχο κελί.

Σε κάποιες από τις προβληματικές περιπτώσεις διαπιστώθηκε, όπως μας ενημέρωσαν οι γονείς, ότι στην πλατφόρμα της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, στο κελί του ονόματος του παιδιού δεν αναγραφόταν το όνομά του αλλά η λέξη ΑΡΡΕΝ (αν ήταν αγόρι) ή ΘΗΛΥ (αν ήταν κορίτσι). Μπαίνοντας στον δικτυακό τόπο www.amka.gr και πατώντας στο μενού αριστερά την επιλογή «Έχω ΑΜΚΑ;», κάναμε εμείς αναζήτηση του ΑΜΚΑ του παιδιού. Και πράγματι βρήκαμε ότι το παιδί στη βάση του ΑΜΚΑ ήταν δηλωμένο με όνομα ΑΡΡΕΝ / ΘΗΛΥ και όχι με το πραγματικό του όνομα. Η πρόταση προς τους γονείς ήταν να ενημερώσουν (μέσω ΚΕΠ) τα στοιχεία του παιδιού τους στο ΑΜΚΑ και να δοκιμάσουν πάλι.

Σε ό,τι αφορά το voucher, ο προαναφερθείς έλεγχος γίνεται για να αποκλειστεί η πιθανότητα η αίτηση του γονέα να μην προχωράει, επειδή η εφαρμογή αδυνατεί  να διασταυρώσει τα στοιχεία του παιδιού στο MYSCHOOL με τα αντίστοιχα του Εθνικού Δημοτολογίου (αν όντως υφίσταται τέτοια διασταύρωση).

Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ανακοίνωση της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ σχετικά με τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί αυτές τις ημέρες:

https://digital-access.gov.gr/allcategories-el-gr/blog/simantiki-anakoinosi-aitiseis-me-provlimata-stin-epivevaiosi-tis-foitisis

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι αν έγινε από μέρους σας κάποια μεταβολή στοιχειών του μαθητή στο MYSCHOOL, θα πρέπει να περάσουν 2 εργάσιμες ημέρες πριν ο ενδιαφερόμενος δοκιμάσει να υποβάλει ξανά την αίτησή του.

Την ανακοίνωση αυτή μπορείτε να την προωθήσετε στα mails των γονέων.

Και κάτι τελευταίο, χρήσιμο για τα Νηπιαγωγεία:Οι γονείς που κάνουν αίτηση για το voucher ότι στο κελί ΤΑΞΗ θα πρέπει να επιλέξουν ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ αν το παιδί τους ανήκει σε τμήμα μικτό (με προνήπια και νήπια). Το πώς έχουν δηλωθεί τα τμήματά σας στο MYSCHOOL θα το δείτε στο ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Αν έχουμε κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.

Υ.Γ: Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

https://digital-access.gov.gr/forma-epikoinonias-dikaioyxon

Advertisement