Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου, έχει ενταχθεί στο δίκτυο των προτύπων Γυμνασίων και θα συνεχίσει ως 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου.

Το σχολείο στοχεύει στη δημιουργία ενός  μαθησιακού περιβάλλοντος που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες των μαθητών και θα τους δίνει εφόδια για να αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε όσα δημιουργήσαμε στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια επενδύοντας στην αριστεία, στην εξωστρέφεια, στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και ομίλων αλλά και εν τέλει στην πλήρη ψυχοσυναισθηματική και μαθησιακή  ανάπτυξη των μαθητών μας.

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων στηρίζει αυτή την προσπάθεια με καθημερινή δουλειά και προσδοκά να έχει συμπαραστάτες το Σύλλογο Γονέων αλλά και τους μαθητές μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα κύτταρο εκπαιδευτικής αριστείας.

Το σχολείο είναι συνδεδεμένο με το 3ο ΓΕΛ Ιλίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί και αυτό ως πρότυπο σχολείο. Συνεπώς, οι απόφοιτοι του Γυμνασίου μας έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτό το Λύκειο χωρίς εξετάσεις, εφόσον το επιθυμούν.

Οι μαθητές της Στ Δημοτικού που επιθυμούν να φοιτήσουν στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου στην Α Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-22, θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον σύνδεσμο:  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης από τις 28-5-2021 έως τις 17-6-2021 και ακολούθως να δώσουν εξετάσεις εισαγωγής οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου 2021 στο χώρο του σχολείου μας.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εισαγωγής θα δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Αιτήσεις εισαγωγής μαθητών για την Α Γυμνασίου στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου – 1ο Γυμνάσιο Ιλίου (1gym-iliou.gr)

Advertisement