Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη, ημέρα παράδοσης των βαθμών  οι μαθητές μας της ΣΤ΄ τάξης και της Ε΄ τάξης θα παρουσιάσουν δυο σημαντικές ψηφιακές δημιουργίες τους από το μάθημα της Πληροφορικής.

Η Στ΄ τάξη θα παρουσιάσει στην αίθουσα του Α1 το animation Ντοκιμαντέρ «Νικηταράς Αθάνατος!!!» ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ήρωα της Επανάστασης του 1821. Η ταινία θα προβάλλεται συνεχώς οπότε θα μπορείτε όταν έχετε την ευκαιρία πριν ή μετά τους βαθμούς να μπείτε να την δείτε. Θα υπάρχουν στημένα στη είσοδο ο χώρος εργασίας και τα υλικά που χρησιμοποίησαν τα παιδιά για να σας δείξουν πως δούλεψαν για την παραγωγή του έργου. Επίσης στην είσοδο στο ισόγειο και έξω από την βιβλιοθήκη, σε ταμπλό θα υπάρχει η αφίσα του έργου και οδηγίες για όσους θέλουν να δουν την ταινία και από κινητό μέσω QR code.

Η Ε΄ τάξη θα παρουσιάσει με ψηφιακό τρόπο δια μέσου αφίσας την έκθεση «Ξενιτεμένα μου πουλιά». Πρόκειται για έργα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας αφιερωμένα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και το δράμα των προσφύγων. Ένα δράμα που συνεχίζεται και στους καιρούς μας σε διάφορα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Τα έργα των παιδιών είναι τοποθετημένα σε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό χώρο που μέσω του QR code που υπάρχει κάτω στην αφίσα θα μπορείτε να τον περιηγηθείτε.  Η αφίσα με τις οδηγίες θα είναι σε ταμπλό στην είσοδο του σχολείου στο ισόγειο αλλά και έξω από την βιβλιοθήκη επίσης.

Σας περιμένουμε σε ένα όμορφο ταξίδι στην παιδική ψηφιακή δημιουργία!!!! Για όποια βοήθεια χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια του σχολείου, οι μαθητές των Στ΄ και Ε΄ τάξεων, η κ. Αναστασία

Advertisement