Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου (Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων και Διδασκόντων) σας προσκαλεί  το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6-8 μ.μ. σε ενδοσχολική επιμόρφωση-ενημέρωση με Θέμα: «Κακοποίηση-Παραμέληση παιδιού-Το παιδί θύμα βίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 Εισηγήρια θα είναι η κυρία Μάντζιου Ιωάννα,  Κοινωνική Λειτουργός, Msc . Μαζί θα είναι και ο ψυχολόγος Μπουρσινός Δημήτρης.

Λίγα λόγια για το   Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) ιδρύθηκε το 1965 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στεγάζεται στο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας λειτουργεί ως Κέντρο Μελέτης και Πρόληψης της Κακοποίησης & Παραμέλησης του Παιδιού με βασική προτεραιότητα τις πολιτικές προστασίας για παιδιά τα οποία υφίστανται βίαιες συμπεριφορές στο οικογενειακό τους περιβάλλον και με έμφαση στην πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη. Πληροφορίες για ομιλία:   Η ομιλία θα αφορά την Κακοποίηση και Παραμέληση – το Παιδί  θύμα ενδοοικογενειακής βίας όπως μπορεί να εμφανιστεί στο σχολικό περιβάλλον . (Θα περιλαμβάνει επί της ουσίας την αναγνώριση των παιδιών θυμάτων, τη διαχείριση από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και τον χειρισμό είτε υπόνοιας είτε αποκάλυψης κακοποίησης παραμέλησης παιδιών).

Advertisement